Sign In

Blog

En son yazılar
Kalorifer Peteği Temizleme

Kalorifer Peteği Temizleme

Kalorifer peteği temizleme işlemleri, ustalaşmış kişiler ve firmaların kontrolünde gerçekleşen bir bakım çalışmasıdır. Su tesisatı firmaları kalorifer Petekleri temizleme işlerinizde çok önemli bir rol oynamakla beraber sektörün birçok ihtiyacına cevap verebilecek seviyededir.

Kalorifer Peteği Temizleme 

Bundan dolayı kalorifer peteği temizleme yahut kombi döşemi temizliği yaptıracağınızda bu işi meydana getirmeye çalışan kombi bakım firmalarından daha çok tesisat firmalarını tercih etmeniz gerekecektir. Kombi bağlantılarından sonrasında ısıtma sistemini ilgilendiren tesisat, boru ve bağlantı elemanlarında uzmanlık gerektiren bölüm döşem ustalarını ilgilendirmektedir. Isınmada yaşadığınız sorunlar kalorifer peteği temizleme işlemleriyle çözülmediğinde sorunun ana deposuna inilmesi gerekir. Bu konuda data birikimi olmayan firmaların, bu biçim işlere soyunmaları sektörün büyümesinde olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Kalorifer peteği temizleme ve tesisat Temizliği nasıl Yapılır?
Bu soruya cevap vermeden önce kalorifer peteği temizleme temizliğinin bir bakım çalışması olduğunu belirtmeliyiz. Kalorifer peteği temizleme ve döşem temizliği yapılırken, asit içinde ne olduğu olmayan kimyasal ve makine kullanmak şarttır. Kalorifer peteği temizleme temizliği için makineyi kombi döşemına bağlarken evindeki en doğru noktanın seçilmesi gerekir. Bağlantının doğru yapılması evin kirlenmesini önleyip, dışarıya atılacak tortu ve kireç parçalarının uzun yol almasını engelleyecektir. Genel anlamda bağlantı için tercih edilen bölgeler kombinin altı ya da banyodaki havlupan vanalarıdır. Kullanılan makinenin hava ve suyla çalışması en önemli konulardan biridir. Çıkış borusundan temiz su gelene kadar kalorifer peteği temizleme işi sonlandırılamaz. Radyatör temizliği yapıldıktan sonrasında, kalorifer döşemının büyüklüğüne göre bazik özelliğe sahip koruma ve temizleme kimyasalı atılarak sökülen parçalar yerine takılır. Kombinin su seviyesi ayarlanıp kalorifer peteği temizlemelerin havası alındıktan sonra sistemi çalıştırabilirsiniz.
Kalorifer peteği temizleme Bakımı Ne zaman Yapılır?
Firmaların reklam politikaları içinde kalorifer peteği temizleme bakımlarının her yıl yapılması gerektiğini söyleseler de bu data tam olarak doğru değil. Tertipli olarak 2 yılda bir yapılacak kalorifer peteği temizleme bakımı kombi tesisatınız için yeterlidir. Evinizde bulunan kalorifer kalorifer peteği temizlemeleri eskisi kadar performanslı bir şekilde yanmadığında aşağıda yazılı şikâyetleri yaşıyorsanız döşem borularında ve radyatörlerde tıkanma var demektir. Kalorifer peteği temizlemelerin azca ısınma sebeplerinin %85`i kullanıcıların her yıl kombi bakımı yaptırırken kalorifer peteği temizleme ve döşem temizliği yapmış oldurmadıklarından kaynaklanır. İşte o belirtiler;

Başlıca Sorunlar


•    Peteği temizlemelerin yarıdan aşağısı ısınmıyor ise
•    Peteği temizlemeler hiç ısıtmadığında ya da kombinin derecesini yüksek ayara getirdiğiniz biçimde
•    Peteği temizlemelerin altı ısıtmıyorsa
•    son olarak Peteği temizleme hiç yanmıyorsa
•    Kombi devamlı kirlenmeden dolayı arıza yapıyorsa
•    Peteği temizlemelerinin 2 yıl veya daha uzun süreden beri hiç temizliği yapılmamış ise
•    Kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa


Peki niçin  Peteği temizleme Temizliği yapmış oldurmalıyım!
Uzmanlar kombi bakımına verdikleri önemi tesisata göstermiyorlar Oysaki döşem bakımındaki ısrarı tesisata da göstermek gerekiyor. Günümüzde kombi bakım çalışmaları maalesef elektrik süpürgesiyle veya bir bez yardımıyla kombinin içinin tozunu almaktan ibaret olmaya başladı. Ayrıca kombinizin bakımını yapmış oldurduğunuzda kombiniz artık hiç arıza yapmayacak diye bir kural da yok.


Kimi tesisat firmalarının abarttığı benzer biçimde Peteği temizleme temizliği yapıldığında yakıttan %30 tutum etmezsiniz. Basit bir örnekle açıklarsak çay demliklerinde alttaki demliğin dibini kireç bağlarken üstteki küçük demliğin niçin kireç tutmadığını biliyor musunuz? Bunun sebebi kirecin ısıyla temas  eden noktada daha çok oluşmasından kaynaklanır.


Niçin  peteği temizleme temizliği yapmış oldurmalıyım sorusuna gelirsek eğer; Kombi döşemında en çok kireç oluşan nokta, suyun ısındığı eşanjördür. Kombi bakımı esnasında yalnız süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği yapılmamaktadır. Kalorifer tesisatlarında  peteği temizleme işlemi yapılırken kullandığımız koruyucu kimyasal, suyun geçmiş olduğu tüm kombi parçalarını ayna şeklinde tertemiz yapar. Bu işlem kombinizde kirlilikten kaynaklanan kombi parçalarınızda oluşacak arızaları tamamen yok edebilir. Bu sayede extradan bir ücret ödemeden kombinizin temizliğini de yapılmış olursunuz. Suyu  peteği temizlemelere gönderen kombi olduğundan, muntazam bir halde iletimi sağlandığında almış olduğunız ısı verimi oldukça artacaktır.

Kalorifer peteğini temizleme temizliği zannedildiğinın aksine %30 yakıt tasarrufu sağlamaz. Sadece peteği temizlemelerden aldığınız ısı performansını artırır.

servisci

servisci

View all posts by servisci

Türkiye'nin Servis Listesi Rehberi

Related Posts

Bir yanıt yazın